Hieronder een viertal voorbeelden van onze projecten, die we gerealiseerd hebben.

1. Klant is gevestigd in een grote Duitse binnenstad met heel veel verschillende verpakkingen opgeslagen in zijn magazijn en voelt zich genoodzaakt naar buiten de stad te verhuizen. Met de aanschaf van een Stand-By verpakkingslijn is het verhuisplan op de schop gegaan. Het grote aantal verschillende verpakkingen is gereduceerd tot twee standaardmaten eindloos golfkarton waarmee alle verpakkingen gemaakt worden.  De Stand-By machine neemt 30% van het magazijn in beslag en de overige 70% is nu productieruimte. Resultaat: Op maat gemaakte verpakkingen, geen verhuizing,  geen onnodig hoge voorraad van verschillende verpakkingen en geen dead movers.

2. In een Belgische green field operatie voor garagedeur veren wordt een Stand-By verpakkingslijn geïntegreerd in een geautomatiseerd productieproces. Elke 40 seconden wordt een garagedeurveer zorgvuldig verpakt en gelabeld op een pallet gelegd.  Resultaat: Snel en efficiënt proces met een minimum aan medewerkers

3. Klant in Engeland heeft 8 medewerkers in de verpakkingsafdeling van zijn onderneming in rolgordijnen. Alle rolgordijnen worden in kokers verpakt. De kokers worden met een afkortzaag op lengte gezaagd of worden met behulp van houtenlatjes en plakband verlengd.  Een arbeidsintensief proces. De lege kokers staan in zeecontainers op het terrein opgeslagen. Met de komst van de Stand-By  verpakkingsmachine nemen twee medewerkers het verpakken voor hun rekening en is de productie met 6 man versterkt.  Tevens voorzien we alle verpakkingen van een label met de naam  van één van de pakketdiensten waarvan het bedrijf gebruik maakt.  Speciaal hieraan is dat de labelsoftware op basis van postcode, afmetingen en gewicht de meest gunstige                       pakketdienst selecteert.  Resultaat: Elk rolgordijn in een perfect passende verpakking. Geen opslag van kokers in zeecontainers op het terrein, minder handlingkosten, enorme volume boost in  de productie en significante reductie van de distributiekosten.

4. Onze Nederlandse klant levert over de hele wereld speciaal papier op koker. De volume groeit en groeit en handmatig verpakken is geen optie meer, zeker ook omdat de zwaarste rollen naar 150 kg gegroeid zijn.  Achter zijn machine die het papier van moederrollen op kokers wikkelt levert Stand-By Machinery een verpakkingsoplossing. Resultaat: Volledig geautomatiseerde verpakkingslijn die elke 25 seconden een papierrol in een precies op  maat gemaakte verpakking en voorzien van krimpfolie op een pallet legt. Twee operators houden het proces in de gaten, voeren volle pallets af en bedienen de wikkelmachine. Reductie van 6 medewerkers per ploeg in de verpakkingsafdeling.

Project in Duitsland

Onze sterk groeiende klant gehuisvest in een Duitse stad groeit…

Bekijk project

Project in Engeland

Een klant in Engeland verpakt haar producten in kokers. Lege…

Bekijk project

Project in Zwitserland

Een klant in Zwitserland kampt met hoge loonkosten. De productiviteit…

Bekijk project